Mededelingen

Zwangerschapsvervanging Dr. Steffie Hoorens

Wij zijn op zoek naar een vervanging tijdens het bevallingsverlof van dr. Hoorens vanaf 27/04/2020 t.e.m. 31/7/2020. Bij interesse kunt u ons steeds contacteren via huisartsenderodepoort@gmail.com of telefonisch op 050/382981.

Het elektronische getuigschrift

Voortaan kunnen we uw (elektronisch) getuigschrift via onze software naar uw ziekenfonds sturen. Als alles in orde is, zal het ziekenfonds het bedrag van de terugbetaling overschrijven op uw bankrekening.  U moet uw getuigschrift dus niet meer aan uw ziekenfonds bezorgen. Alles verloopt eenvoudig en automatisch. Er verandert niets aan de betaling. U betaalt, zoals tevoren, uw raadpleging of bezoek aan uw huisarts.

Secretariaat

We werken terug met 2 praktijkassistentes. Het secretariaat Tijdelijk bereikbaar van 8u tot 17u.

Praktijknaam

Huisartsenpraktijk De Rode Poort’ is genoemd naar de historische locatie.

 

‘De Rode Poort’ is een voormalig kasteeldomein in de Rijselstraat te Sint-Michiels. De oudste vermelding gaat terug tot 1445 en spreekt van een omwalde hofstede. Vanaf de jaren 1660 is er sprake van een kasteelhoeve. Baron Henri de Serret, burgemeester van Sint-Michiels, liet in 1880  een nieuw kasteel bouwen in neorenaissancestijl en liet het park aanleggen in Engelse stijl. Het domein kwam in 1944 in handen van de familie Kervyn de Volkaersbeke, die het kasteel na de oorlog liet afbreken.  Op dezelfde plaats werd in 1948 een grote villa opgetrokken. Het ernaast gelegen koetshuis is nog het originele van 1877.

 

In de naoorlogse periode werden verschillende gronden van het domein verkaveld. Aan de noordzijde kwam in de jaren 1950 het stratencomplex Park de Rode Poort tot stand. Het resterende domein kwam in 1974 in handen van de Vlaamse Gemeenschap, die er kantoren vestigde. Het park werd opengesteld voor het publiek.

Haio

Op 1 oktober 2018 start Dr. Tia Cuypers als nieuwe Haio (HuisArts In Opleiding) in onze praktijk.

Pas afgestudeerde artsen moeten gedurende 2 jaar werken bij een huisarts die als opleider erkend is (Dr. Flore Dewulf). De Haio wordt ingeschakeld in alle aspecten van de huisartsgeneeskunde en werkt volledig zelfstandig. Tussen de Haio en de opleider is er overleg en worden de consultaties besproken. De opleider is steeds bereikbaar voor advies of uitleg.